Header Ads Widget

Ticker

6/recent/ticker-posts

FROM MEN'S COLLECTIONS TO WOMEN'S WARDROBES



Moda dergilerinin ve giysilerimizin en ince olduğu temmuz ayında yaz rehavetimize iyi gelen şeyler oldukça sınırlı: Resort 2015 koleksiyonları ve moda dünyasının iple çektiği eylül ayında dergilere girecek kış reklam görselleri. Bir de erkek moda haftası var ki ilgim genelde sadece Tommy Ton'un çektiği sokak stili karelerindeki adamları incelemeye yetiyor, koleksiyonları incelemeye başlayana kadar dağılıyor. Ancak bu sene bir koleksiyon, style.com'da tıkladığım andan itibaren ilgimi canlı tuttu ve itiraf ediyorum bu koleksiyonun parçalarını üzerimde hayal etmekten büyük keyif alıyorum!



Olivier Rousteing'in Balmain 2015 İlkbahar koleksiyonundan bahsediyorum. Koleksiyonun başrol oyuncusu bomber ceket. Açıkçası kadın koleksiyonlarında uzun süredir görmeye alışkın olduğumuz -hatta benim fazla trendy bulup özenle kaçındığım- bir parça. Rousteing, bunları Navajo desenleriyle kaplayıp üstüne bir de Balmain'in rock'n'roll havasını üfleyince ortaya sadece erkeklerin değil kadınların da arzu nesneleri olacak parçalar çıkmış. Bu capcanlı renkler ve desenler varlığını Navajo'lara yani ABD'de Arizona, New Mexico ve Utah eyaletlerinde yaşayan Kızılderili halkına borçlu. Üstelik her bir ceket 3 haftalık işçilik sonucunda ortaya çıkmış gerçek birer zanaat ürünü aynı zamanda.



Eh erkeklerin tişörtlerini, sweatshirtlerini, gömleklerini giymekten çekinmeyen kadınları erkek gardıroplarında daha da uzun mesai saatleri bekliyor bence :)





Yorum Gönder

0 Yorumlar